About the Project

Palm Awards
17th of February 2017

Palm Awards for the best restaurant concept was founded in France in 1993 by Daniel Majonchi (founder of Chantegrill restaurant chain and Mundaka restaurant). The award is granted annually by the Leaders Club International, international club of professionals in restaurant business, presided by its President Jürgen Strasser. Restaurants from France, Belgium, Switzerland, Germany, Luxembourg, and Russia, and in the near future Ireland and Turkey compete annually to get the status of the best restaurant concept. This year, an agreement on setting up subdivision of the Leaders Club Ukraine has been signed with RestoPraktiki. It means that history of Ukrainian Palm Awards is beginning in 2017.

What is it – Palm Awards in Ukraine?

Officially, Leaders Club Ukraine is a subdivision of Leaders Club International. LCI is the organisation that owns rights for the contest.

avrora
Avrora Ohorodnyk is the President of the Leaders Club Ukraine.
image
Irina Avrutska is the Partner of the Leaders Club Ukraine.
image-1
Maxim Khramov is the Partner of the Leaders Club Ukraine.
Rules

Palm Awards
17th of February 2017

Selection of participants for the competition in a long list is made based on application forms. New restaurants /bars /cafes /caravans are to fill in a form and if all requirements are met they are included on a list of participants.

The number of nominees in the long list is unlimited. Selection of finalists is made by LCU and invitee board of experts. It has been decided that only 10 concepts, which will prove to be the most impressive, bright and meet requirements of the Award, will be included in a short list.

Three winners will be nominated at the Palm Awards gala ceremony by participants in the ceremony, representatives of the restaurant business, suppliers, and journalists.

All 10 concepts will be presented to the audience at the ceremony. The presentation will take place on the stage where videos about every facility will be projected (no longer than three minutes) and also the owner will answer three questions of the hosts. After that, the guests of the ceremony will be handed over voting ballots where all 10 nominees will be enlisted. Favorite concepts will have to be marked with numbers. “One” would mean “Golden Palm”, “two” – “Silver Palm” and “three” – “Bronze Palm.” Based on the results of the voting, the winners will be announced. Restaurant-winner will represent Ukraine on International “Palm Branch”.

This year, the ceremony will be held in March in Paris (France). The best new European conception will be determined there. At the same time, on the Facebook page of the Award, one will be able to vote for the best conception; the winner will get a special prize.

Criteria for selection
  • The main criteria for participation in the Palm Award competition are:
  • The opening date is in the period not earlier than August, 2015;
  • Creativity and originality of the concept;
  • Quick payout of the project;
  • Possibility to replicate the concept;
  • New trends;
  • Design and ambience;
  • Adequate HR policy.
Timing
5 DECEMBER – 31 JANUARY 1 February 17 February
Applications are accepted (long list) Announcement of 10 finalists (short list) Award Ceremony and voting. Selection of three winners
Nominees
Львівський заклад Delicateka
316
Львівський заклад Delicateka

Львівський заклад Delicateka, гасло якого: Шумно Тісно Чесно.

Бургери та кава, крафтове пиво та коктейлі, тренди та тусовка – усе тут.

Власник – іронічний Костя Смолій.

Шеф – смілива красуня Стелла Кліменко.

Ресторан американської кухні В РЕБРО
321
Ресторан американської кухні В РЕБРО

Ресторан американської кухні В РЕБРО .

Місце для тих, у кого здоровий апетит і почуття гумору, а також для тих, хто вміє гарно проводити час. Місце, де можно спокійно собі випити пива, смачно та ситно поїсти, повболівати за улюблену команду і забути про дітей.

В меню – ребра BBQ, pulled pork, пастрамі, бургеры та стейки. Їжа проста і зрозуміла. Плюс – пиво, коктейлі, гостинність.

П’яна Вишня. Львів
326
П’яна Вишня. Львів

П’яна Вишня. Львів

Ліпша львівська настоянка. Знані львівські батяри використовували вишнівку для того, щоб спокусити панянок зі всього світу.

“П’яна вишня” і нині досить успішно використовується за призначенням: “Вона не відмовить, а він не відступить”.

Бар мідій Kotelok, Одеса
330
Бар мідій Kotelok, Одеса

Бар мідій Kotelok, Одеса.

В меню бару страви із свіжих чорноморських морепродуктів, а також популярні частування одеської кухні – тюлічка власного посолу, цаца та форшмак. Коронна страва – казанок ( він же “котелок” по-одеськи) подається з картофелем фрі та хрустким багетом.
Open kitchen, їжa “take away”, демократичні ціни й френдлі сервіс – все це про одеський Kotelok – Бар Мидий.

Власники Дмитро Зубов та Надія Чебанова.

Шеф Віталий Шамін.

Кафе Китайский привет, Київ
335
Кафе Китайский привет, Київ

Китайский привет.

Концепція цього кафе знаходиться посередині між підвальними китайськими перекусними та розкішними ресторанами Китаю. Тут немає вичурних гобеленів з золотими драконами, однак є чесна аутентична китайська їжа, яку готують для вас китайці.


Можливо, “Китайский привет” в історії запам`ятають як перше місце, де місцевих навчили їсти личинки.


Власники Міша та Даша Кацуріни, Вадим Антошкін.

Шеф Веньшен Сян.

Dizyngoff, Одеса
337
Dizyngoff, Одеса

Сердце сучасного Тель-Авіву – Dizyngoff

Сердце сучасного Тель-Авіву у сердці Одеси. Проста та витончена одвічна традиція зустрічається тут з прогресивними поглядами. Кухня та музика. Увесь сівт дає нам ідеї і досвід якими Меір Янкелевич ділиться з друзями. 

Власники: Ніка Лозовська, Олександр Власополов

Шеф: Ніка Лозовська.

Нова українська кухня – Гра з вогнем, Київ
341
Нова українська кухня – Гра з вогнем, Київ

Гра з вогнем.

Переосмислена, нова українська кухня з кращих локальних продуктів. Шеф Алекс Якутов особисто об’їздив країну, щоб взяти найкраще з кожного регіону України: із Закарпаття – бринзу, з Дніпрянщіни – фету, зі Львова – баранину, тощо.

На відкритому вогні тут готують м’ясо: стейки з м`яса американських бичків породи Ангус та з відбірного українського м`яса.

Власник: Тарас Середюк.

Шеф: Алекс Якутов.

Остання Барикада, Київ
367
Остання Барикада, Київ

Мистецько-гастрономічний простір під Лядськими воротами. В основі концепції – сучасна гастрономія, виключно локальні продукти (від херсонських устриць та осетрового кав’яру з-під Києва до 30 видів українських сирів та фуа-гра зі Снятину) та створення першого 100% українського бару. А ще «Остання Барикада» – це майданчик для концертів та дискусій, музей артефактів трьох модерних революцій, велика бібліотека й магазин ексклюзивних українських речей.

Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Сергій Палюх.

Givi Rubinstein, Київ
369
Givi Rubinstein, Київ

Головний герой ресторану – Гіві Рубінштейн, естет, сімьянин, що ділиться своїми гастрономічними враженнями з гостями закладу. Його батько- справжній грузин, а мати – одеситка, тож в темпераменті Гіві переплітаються два характери, що яскраво відобразились у меню ресторану. В його основі поєднання консервативних грузинських рецептів та оригінальної одеської кулінарної традиції. Проект Гіві Рубенштейн народився на Resto Camp в Тернополі, де виборов перше місце і вже рівно через 9 місяців, у лютому 2016 року відкрився в столиці. Це місце, де вам ніколи не відмовлять у хорошому вині, святкуванні життя та веселій компанії.

Власники: Ірина Овруцька, Максим Храмов.
Шеф: Ярослав Мельник.

Братья Гриль, Одеса
379
Братья Гриль, Одеса

Перший в Україні гастрольний ресторан, запрошеними зірками якого є імениті шеф-кухарі та шеф-бармени з України та інших країн. Кілька днів гастролери працюють пліч-о-пліч із командою ресторану, діляться своїм досвідом та тішать гостей стравами власного приготування. Кращі на думку гостей страви потім залишаються в основному меню. Центральне місце на відкритій кухні займає єдиний в Одесі аргентинський гриль довжиною 2,5 метри, де на відкритому вогні готуються майже всі страви ресторану.
Філософія Братів – “Годуємо від душі”, як вдома в сімейній атмосфері.

Власники: Денис Біленко, Дмитро Колбасюк, Михайло Серебрин.
Шеф: Вадим Чумаченко.

Львівський заклад Delicateka
316
Львівський заклад Delicateka

Львівський заклад Delicateka, гасло якого: Шумно Тісно Чесно.

Бургери та кава, крафтове пиво та коктейлі, тренди та тусовка – усе тут.

Власник – іронічний Костя Смолій.

Шеф – смілива красуня Стелла Кліменко.

Одеський ресторан Cellini
319
Одеський ресторан Cellini

Ресторан у готелі Олександрівський.

Помпезність в усьому – від інтер`єру до аутентичної середземноморської кухні – це стиль, який апелює до розквиту Одеси на початку двадцятого сторіччя.

Керуючий – Едуард Режинський

Шеф – Євгеній Веніков

Ресторан американської кухні В РЕБРО
321
Ресторан американської кухні В РЕБРО

Ресторан американської кухні В РЕБРО .

Місце для тих, у кого здоровий апетит і почуття гумору, а також для тих, хто вміє гарно проводити час. Місце, де можно спокійно собі випити пива, смачно та ситно поїсти, повболівати за улюблену команду і забути про дітей.

В меню – ребра BBQ, pulled pork, пастрамі, бургеры та стейки. Їжа проста і зрозуміла. Плюс – пиво, коктейлі, гостинність.

Реберня під Арсеналом. Львів.
324
Реберня під Арсеналом. Львів.

Реберня під Арсеналом

Тут готують смачні ребра і до ребер. В краватках вхід заборонений! І так, приборів тут не знайдеш – руками смачніше!

П’яна Вишня. Львів
326
П’яна Вишня. Львів

П’яна Вишня. Львів

Ліпша львівська настоянка. Знані львівські батяри використовували вишнівку для того, щоб спокусити панянок зі всього світу.

“П’яна вишня” і нині досить успішно використовується за призначенням: “Вона не відмовить, а він не відступить”.

Pastateca, Київ
328
Pastateca, Київ

В Pastateca на тебе чекає в атмосфера сонячного побережжя Амальфі з його легким настроєм та яскравими фарбами літа. Тут на власні очі побачиш як готують твою улюблену свіжу пасту до того як подати її на стіл. Сбалансована винна карта, модні коктейлі й доброзичливий сервіс- в ресторані на роль офіціанток старанно відбирають наймиліших дівчат.

Власники Ірина Овруцька та Максим Храмов.

Концепт-шеф Дуччо Орландіні.

Бар мідій Kotelok, Одеса
330
Бар мідій Kotelok, Одеса

Бар мідій Kotelok, Одеса.

В меню бару страви із свіжих чорноморських морепродуктів, а також популярні частування одеської кухні – тюлічка власного посолу, цаца та форшмак. Коронна страва – казанок ( він же “котелок” по-одеськи) подається з картофелем фрі та хрустким багетом.
Open kitchen, їжa “take away”, демократичні ціни й френдлі сервіс – все це про одеський Kotelok – Бар Мидий.

Власники Дмитро Зубов та Надія Чебанова.

Шеф Віталий Шамін.

Mister Twister, Київ
332
Mister Twister, Київ

Mister Twister . Сімейний ресторан з найбільшою дитячої ігровою зоною в Україні. В меню ресторану улюблені страви української, італійської, грузинської, узбецької та американської кухонь.


Тут гойдалки з м’якими подушками й біленькі альтанки з м’якими кріслами, а для діток є будиночок з пряників, триповерховий корабель-лабіринт, ігрові приставки Xbox, гамаки та настільний футбол.

Власники Дмитро Погребицький та Сергій Алексєєнко.

Шеф Ігор Даниленко. 

Кафе Китайский привет, Київ
335
Кафе Китайский привет, Київ

Китайский привет.

Концепція цього кафе знаходиться посередині між підвальними китайськими перекусними та розкішними ресторанами Китаю. Тут немає вичурних гобеленів з золотими драконами, однак є чесна аутентична китайська їжа, яку готують для вас китайці.


Можливо, “Китайский привет” в історії запам`ятають як перше місце, де місцевих навчили їсти личинки.


Власники Міша та Даша Кацуріни, Вадим Антошкін.

Шеф Веньшен Сян.

Dizyngoff, Одеса
337
Dizyngoff, Одеса

Сердце сучасного Тель-Авіву – Dizyngoff

Сердце сучасного Тель-Авіву у сердці Одеси. Проста та витончена одвічна традиція зустрічається тут з прогресивними поглядами. Кухня та музика. Увесь сівт дає нам ідеї і досвід якими Меір Янкелевич ділиться з друзями. 

Власники: Ніка Лозовська, Олександр Власополов

Шеф: Ніка Лозовська.

Гастрономічний бар Varburger bar, Дніпро
339
Гастрономічний бар Varburger bar, Дніпро

Varburger bar,

Модний гастрономічний бар у Дніпрі. Родзинка закладу в тому, що тут можна скуштувати як бургери, так і авторську кухню в поєднанні з фірмовими коктейлями. Собі за мету молода команда бару ставить розвиток культури їжі та створення нових смакових поєднань, руйнуючи старі шаблони місцевих гурманів.

Власники Олександр Варава та Анастасія Тетяненко

Бренд шеф Олександр Еурз.

Нова українська кухня – Гра з вогнем, Київ
341
Нова українська кухня – Гра з вогнем, Київ

Гра з вогнем.

Переосмислена, нова українська кухня з кращих локальних продуктів. Шеф Алекс Якутов особисто об’їздив країну, щоб взяти найкраще з кожного регіону України: із Закарпаття – бринзу, з Дніпрянщіни – фету, зі Львова – баранину, тощо.

На відкритому вогні тут готують м’ясо: стейки з м`яса американських бичків породи Ангус та з відбірного українського м`яса.

Власник: Тарас Середюк.

Шеф: Алекс Якутов.

BAO – Modern Chinese Cuisine, Київ
343
BAO – Modern Chinese Cuisine, Київ

Перший в Україні ресторан cучасної китайської кухні, де сконцентрована потужна енергія найбільших світових мегаполісів.

Творцем та ідеологом ВАО став визнаний майстер і талановитий шеф – Ектор Хіменес-Браво. Саме в Азії Ектор надихнувся місцевими традиціями, аби згодом перенести частинку цієї глибинної культури до Києва.

Традиційні дімсам і трендові шу май, східна локшина і неперевершені вонтони, автентична качка по-пекінськи − це лише мала частина того, чим ВАО пригощає своїх гостей.

Власник: Тарас Середюк.

Шеф: Hector Jimenez-Bravo.

BARVY, Київ
348
BARVY, Київ

Ресторан із сучасною українською кухнею та контактним баром, де все вибудовано на рідному локальному продукті. А ще це арт-простір, що кожного місяця надихає гостей новою мистецькою експозицією. В ресторані два зали – світла простора тераса, що асоціюється з мегаполісом та затишний зал, що нагадує справжню українську Хату. Девіз закладу: від душі!

Керуючий ресторану: Ольга Хомусько.
Шеф: Олег Білоус.

RiverSide, Чернігів
350
RiverSide, Чернігів

Панорамний вид у 270 градусів на річку і ліс – суттєва особливість RiverSide.Інфраструктура закладу передбачає мультиформатність: вдень це пляжний відпочинок, дитячий клуб і анімація, ввечері, при «зміні декорацій» open air party біля басейна, запальні шоу і авторський а ля карт! В приготуванні страв бренд-шеф поєднує використання сучасних технологій і елементів молекулярної кухні з класичними технологіями приготування, створюючи при цьому нові текстури і смакові поєднання.
Квінтесенція закладу відображається в слогані: Style place for style people.

Директор: Максим Передера.
Шеф: В`ячеслав Попков.

Fisher, Київ
352
Fisher, Київ

Сучасний нішевий дизайн ресторану простий, і одночасно, вишуканий. Головна з переваг ресторану Fisher – це творча свобода Шефів у сміливих експериментах зі смаками, на перший погляд, непоєднуваних інгредієнтів страв. Прянощі, спеції, приправи й соуси в композиції з багатим вибором свіжої риби та морепродуктів роблять це місце гастрономічним раєм для гурманів.

Власник: Олена Кізленко.
Шефи: Володимир Перковський та Володимир Чечко.

Rojo Ojo, Київ
354
Rojo Ojo, Київ

Тут панує атмосфера мексиканського мегаполісу, де традиційні національні принти, меблі з натурального дерева та портрети Фріди Кало вплетені в індустріальний лофт. У меню кухні ресторану представлені як страви мексиканської та латиноамериканської кухні, так і всіма улюблені популярні страви американської кухні.
Rojo Ojo – універсальне місце, де вдень можна куштувати національну кухню й проводити ділові зустрічі, ввечері дегустувати коктейльну карту під діджейські сети, а на вихідних снідати на веранді з панорамою на сучасне місто.
Власник: Євген Данілов.
Шеф: Олександр Міньковський.

MOZGI BAR & SHOP, Київ
356
MOZGI BAR & SHOP, Київ

Під одним дахом м’ясний ресторан, гастробар, магазин одягу та студія звукозапису. Принципова відмінність закладу в тому, що це не класичний американський стейк-хаус, а концептуальний ресторан, де крім традиційних м’ясних страв можна спробувати альтернативні авторські рецепти. Головна ж мозкова артерія закладу – величезна дизайнерська барна стійка.
В MOZGI BAR & SHOP кажуть, що це місце, де ваш мозок відпочиває поза часом.

Власники: Максим Радуцький, Олексій Потапенко та Ірина Горова.
Шеф: Володимир Фрідрік.

Wafjoy city cafe, Львів
358
Wafjoy city cafe, Львів

Тут готують альтернативні вафлі за авторською рецептурою. Легке і повітряне тісто не містить рослинних жирів і дріжджів, а начинки з риби, м’яса і сирів відмінно доповнюють його. Є також і солодкі варіанти вафель: шоколадні або ванільні, з фруктами або ягодами, з морозивом або з шоколадною пастою. Формат Wafjoy передбачає приготування страв тільки із свіжих інгредіентів, «family service» , відкриту кухню та бар у форматі «to go».

Власники: Щерба Кирило та Іванов Валентин.
Шеф: Іванова Тетяна.

“Мама, я дома”, Київ
361
“Мама, я дома”, Київ

“Мама, я дома” – цією фразою люди закінчують розмови, опинившись коло дверей Свого дому в очікуванні відпочинку. Саме тут ви знайдете дім, де немає побуту, а є лише ваші бажання та настрій. Меню ресторану авторське з ухилом на Середземномор`я, а коктейльну карту розробляла шеф-бармен ресторану Buddha bar Kiev індивідуально для «Мама, я дома». Фішка ресторану – внутрішній дворик, де влітку проводять бранчі під діджейські сети, а взимку BBQ на відкритому повітрі.

Власники: Інна Калініна, Ольга Попушняк.
Шеф: Антон Тимченко.

POSITANO, Київ
363
POSITANO, Київ

Fozzy Food та Марко Черветті відкрили ресторан, аби кияни могли їсти італійські страви, ніби знаходячись в Італії. Тут за 3 хвилини для вас приготують аутентичну неаполітанську піццу у дерев`яній печі, де температура сягає 470°. В Positano своїх гостей називають«cari amici» й пригощають суто італійськими стравами за суто італійськими рецептами.
Власник Fozzy Food.

Бренд-шеф: (піцца) Енцо Кочча.
Бренд-шеф: (кухня) Marco Cervetti.

МОМЕНТИ, Київ
365
МОМЕНТИ, Київ

«Цінуйте кожен момент Вашого життя» – ось про що розповідає гостю сімейне кафе «Моменти». Великі панорамні вікна з місцями на підвіконні, затишні столи та дитячий куточок – все це ви знайдете у «Моментах». Тут гостей пригощають традиційними стравами української та європейської кухонь, а також готують смачні сніданки, які можна замовити протягом усього дня.

Керуючий: Анна Стамбула.
Шеф: Евгеній Шинко.

Остання Барикада, Київ
367
Остання Барикада, Київ

Мистецько-гастрономічний простір під Лядськими воротами. В основі концепції – сучасна гастрономія, виключно локальні продукти (від херсонських устриць та осетрового кав’яру з-під Києва до 30 видів українських сирів та фуа-гра зі Снятину) та створення першого 100% українського бару. А ще «Остання Барикада» – це майданчик для концертів та дискусій, музей артефактів трьох модерних революцій, велика бібліотека й магазин ексклюзивних українських речей.

Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Сергій Палюх.

Givi Rubinstein, Київ
369
Givi Rubinstein, Київ

Головний герой ресторану – Гіві Рубінштейн, естет, сімьянин, що ділиться своїми гастрономічними враженнями з гостями закладу. Його батько- справжній грузин, а мати – одеситка, тож в темпераменті Гіві переплітаються два характери, що яскраво відобразились у меню ресторану. В його основі поєднання консервативних грузинських рецептів та оригінальної одеської кулінарної традиції. Проект Гіві Рубенштейн народився на Resto Camp в Тернополі, де виборов перше місце і вже рівно через 9 місяців, у лютому 2016 року відкрився в столиці. Це місце, де вам ніколи не відмовлять у хорошому вині, святкуванні життя та веселій компанії.

Власники: Ірина Овруцька, Максим Храмов.
Шеф: Ярослав Мельник.

Любчик, Одеса
371
Любчик, Одеса

Одеський ресторан та «інтелігентний півбар». Перший заклад Києва, який зробив раків «якірною позицією» та пропонує її в якості доступного, але цілком делікатесного продукту. В меню – більше 10 страв з раками: від раків, зварених в молоці, до медового соте з раками і рапанами або ж локшини з раками та чорноморськими креветками. Крім того, 15 видів свіжої чорноморської риби, казанки мідій, сет одеських закусок та традиційні бессарабські страви.

Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Ігор Бочев.

RONIN, Київ
373
RONIN, Київ

Ресторан Nikkei: точка поєднання південноамериканських та японських гастрономічних традицій. Тут теппан-грилі та велика льодова вітрина з рибою дикого лову, стейки з витриманої яловичини, перуанський сет з королівського краба, нетривіальні, вибухові смакові поєднання. Пікніки в RONIN стали доброю міською традицією, як і недільні сімейні бранчі, як і еногастрономічні вечори. А ще RONIN — один з найбільш технологічних ресторанів міста, який може забезпечити комфорт та видачу страв стабільної якості для 450 гостей одночасно.
Для дітей створено окремий креативний простір, куди батькам вхід заборонено, – BabyRock.

Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Євген Готовкін.

BlackHoney, Львів
375
BlackHoney, Львів

Саме тут готують чорну та солодку, як мед каву! Основою концепції є позиціонування кави як окремого продукту та втілення принципів міжнародної організації Спешиалті кави у світі (SCA). В меню закладу найбільший вибір альтернативної кави в Україні. Справжньою родзинкою закладу є Cold Brew, кава холодного заварювання, що готується 8-12 годин, а ще тут можна спробувати справжній кавовий чай – каскару з сушеної кавової ягоди, що заварюється в сифоні.

Співвласник Оксана Вітинська.
Шеф-бариста Ярина Козерема.

Noodle Doodle, Киїів
377
Noodle Doodle, Киїів

Адаптована Азія без претензії на автентичність, з яскравими смаками і великими порціями. Інтер’єр тут стильний і лаконічний friendly loft, а на стіні сучасна “Таємна вечеря” – Ісус пригощає друзів локшиною. Інтерактивне меню пропонує гостям обрати страви WOK, супи, салати і напої. Фішкою закладу є місце з двома апаратами, які видають безлімітні холодні і гарячі напої за фіксовану ціну. В Noodle Doodle нічого не копіюють, а створюють свій оригінальний продукт.

Власники: Генадій Медведєв, Артем Пророк.

Братья Гриль, Одеса
379
Братья Гриль, Одеса

Перший в Україні гастрольний ресторан, запрошеними зірками якого є імениті шеф-кухарі та шеф-бармени з України та інших країн. Кілька днів гастролери працюють пліч-о-пліч із командою ресторану, діляться своїм досвідом та тішать гостей стравами власного приготування. Кращі на думку гостей страви потім залишаються в основному меню. Центральне місце на відкритій кухні займає єдиний в Одесі аргентинський гриль довжиною 2,5 метри, де на відкритому вогні готуються майже всі страви ресторану.
Філософія Братів – “Годуємо від душі”, як вдома в сімейній атмосфері.

Власники: Денис Біленко, Дмитро Колбасюк, Михайло Серебрин.
Шеф: Вадим Чумаченко.

BAR 11, Луцьк
381
BAR 11, Луцьк

Сучасний, брутальний pre-party бар, в якому готують страви американської кухні, п’ють професійні коктейлі та варять каву єдиною в Луцьку машиною LA MARZOCCO. Дизайн закладу випереджає час та орієнтований на майбутнє. Його втіленням в життя займались дизайнери із Угорщини Attila Kertész та Bence Simonfalvi.

Ще одна з фішок BAR 11 – це відсутність офіціантів, барменів та адміністраторів. Їх заміняють бартендери, які варять каву, роблять коктейлі та знають усе про алкоголь.

Власник: Віталій Бровін.
Шеф: Юрій Борович.

Yablonska Patisserie, Одеса
383
Yablonska Patisserie, Одеса

Кондитерська нового формату – мікс класичної французької школи та нової іспанської хвилі з елементами молекулярної кухні. Шеф-кондитер Катерина Яблонська 2 роки тому покинула основну професію й увірвалась у складний, але такий привабливий світ кондитерського мистецтва. Стіни кафе викладені з 10 тисяч підложок під тістечка, тому коли потрапляєш в кондитерську, складається враження, що ти всередині цукерки із блискучою обгорткою. Десерти тут – це справжні арт-витвори.

Власник і шеф-кондитер: Катерина Яблонська.

Pizza Veterano, Київ
385
Pizza Veterano, Київ

Заклад, якому немає аналогів в Україні. 80% персоналу – це ветерани, які не мали досвіду роботи, а тепер готують італійські страви, обслуговують гостей і намагаються відкрити власний бізнес.Консультує і допомагає італійський шеф Роберто Армароллі.

Інтер`єр закладу виконаний з цеглини та дерева з переважанням синього кольору неба. На стінах бойові нагороди співробітників, шеврони бойових підрозділів та вирізки про піцерію ветеранів з газети New York Times. Принципи проекту прості: Заробив? – Допоможи. Займайся лише тим, що любиш!

Створювач концепції: Леонід Остальцев.

Prynada Ukrainian Cafe, Київ
387
Prynada Ukrainian Cafe, Київ

Без кумівського гумору і «шароварів», без червоних маків та жупанів, проте з культурою, інтелігентною гостинністю і новим поглядом на старі традиції. Тут готують страви, актуальні для сучасного українця, адаптовані під його смак і спосіб життя. Дизайн інтер’єру розроблено молодими українськими дизайнерами в концепції cityfolk. А центральним елементом є петриківський розпис — намальований за всіма правилами без попереднього накресленого контуру і вимірювальних інструментів.

Як кажуть самі власники закладу: Ми не працюємо, а приймаємо гостей у своєму будинку!

Власники: Альона Басецька, Олена Журба.
Шеф: Людмила Семеха.

Rock’n’Dogs, Львів.
389
Rock’n’Dogs, Львів.

Міське кафе з якісною їжею та напоями на кожен день за доступною ціною. Якісними продуктами рахуються кава свіжого обсмажування, страва з сосискою власного виробництва та пиво. Інтер`єр включає в себе два поверхи: на першому розташоване кафе, у цоколі – тату студія та шоу- рум з брендованим одягом та аксесуарами. Всі процеси у закладі відкриті, а всі продукти тут роблять самі за власним рецептом, у тому числі булку та пиво. Концепція цікава тим, що поєднує в собі і заклад, і мистецький вузол на одній території. Атмосферу доповнюють деталі з музичного світу,де немає місця попсовому.

Власник: Констянтин Смолій.

Мацоні, Київ
391
Мацоні, Київ

Кафе-сироварня “Мацоні”. Cироварня, де кухнею заправляє Дато Марджані – істинний грузин, що вчився готувати ще на кухні своєї бабусі в Імереті. Тут виготовляють справжні імеритинський сир та сулугуні на місці. В основному залі сироварні – дров`яна піч, у якій випікається хачапурі, тандир для шоті та відкритий мангал, у якому смажиться м’ясо. Кожного дня 150 літрів фермерського молока перетворюються в «Мацоні» на справжній сир, який використовується для всіх видів хачапурі, смажиться на кеци та продається у власній лавці. А напій Мацоні, що покладено у назву закладу,подається у традиційном вигляді, а також виготовляється як напій із різними смаками.

Власники: Юлія Федотенкова та Надія Хачатурова.
Шеф: Dato Marjani.

Здоровий Глузд, Київ
394
Здоровий Глузд, Київ

Мітерія (meat) – спеціалізований ресторан м’ясної гастрономії, стейки, але не тільки. Здоровий Глузд відображає раціональний підхід у будь-якій справі. Меню представлене стравами-хітами міжнародних кухонь: американської, португальскої, китайської, датської тощо. Актуальна коктейльна карта з класикою та оригінальними твістами, винна карта. Меню реалізоване Юрієм Пріємським.

Шеф: Дмитро Сухарченко.
Власник: Богдан Глузд.

Mugnum94, Київ
396
Mugnum94, Київ

Mugnum94 – це класичні традиції англійських пабів у серці Києва. Можливість замовлення трансляцій матчів. «Родзинкою» інтер’єру є унікальна колекція фанатських шарфів ФК «Динамо» (Київ). В меню абсолютна більшість страв приготовані із локальних фермерських продуктів. Використовується продукція львівських майстрів м`ясних сиро-в’ялених делікатесів, вітчизняних аналогів хамона і прошутто. Також представлені всі популярні нині тренди: вишукані страви, авторська національна кухня і сумісництво класичних пивних марок з вітчизняними крафтовими, що представлені такими як Varvar, Krampus і фірмовим Mugnum94.

Шеф-кухар: Владислав Москаленко.
Власник: Євген Кудрявцев.

IBSEN, Київ
398
IBSEN, Київ

Новий стандарт для поціновувачів скандинавської кухні й вагоме відкриття для тих, хто знайомиться зі стравами Півночі. На першому поверсі – RAW бар, де подають устриць, крабів й морепродукти. Тут з вітрини можна придбати будь-яку рибу, яку кухарі приготують на ваш смак – в солі, на грилі, на сковорідці чи на пару. З першого поверху йдуть сходи на другий, де можна затишно розміститись з друзями чи діловими партерами. На додаток в IBSEN цікава винна карта з міцними скандинавськими напоями й винами світових брендів.

Власник і шеф: Віктор Хараджа.

Contacts
Avrora Ohorodnyk

President of the Leaders Club Ukraine

ogorodnyk.a@gmail.com

Марія Угнівенко

Координатор проекту

mariaugnivenko94@gmail.com