Мистецько-гастрономічний простір під Лядськими воротами. В основі концепції – сучасна гастрономія, виключно локальні продукти (від херсонських устриць та осетрового кав’яру з-під Києва до 30 видів українських сирів та фуа-гра зі Снятину) та створення першого 100% українського бару. А ще «Остання Барикада» – це майданчик для концертів та дискусій, музей артефактів трьох модерних революцій, велика бібліотека й магазин ексклюзивних українських речей.
Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Сергій Палюх.
Гра з вогнем.
Переосмислена, нова українська кухня з кращих локальних продуктів. Шеф Алекс Якутов особисто об’їздив країну, щоб взяти найкраще з кожного регіону України: із Закарпаття – бринзу, з Дніпрянщіни – фету, зі Львова – баранину, тощо.
На відкритому вогні тут готують м’ясо: стейки з м`яса американських бичків породи Ангус та з відбірного українського м`яса.
Власник: Тарас Середюк.
Шеф: Алекс Якутов.
Ресторан американської кухні В РЕБРО .
Місце для тих, у кого здоровий апетит і почуття гумору, а також для тих, хто вміє гарно проводити час. Місце, де можно спокійно собі випити пива, смачно та ситно поїсти, повболівати за улюблену команду і забути про дітей.
В меню – ребра BBQ, pulled pork, пастрамі, бургеры та стейки. Їжа проста і зрозуміла. Плюс – пиво, коктейлі, гостинність.
Ресторан американської кухні В РЕБРО .
Місце для тих, у кого здоровий апетит і почуття гумору, а також для тих, хто вміє гарно проводити час. Місце, де можно спокійно собі випити пива, смачно та ситно поїсти, повболівати за улюблену команду і забути про дітей.
В меню – ребра BBQ, pulled pork, пастрамі, бургеры та стейки. Їжа проста і зрозуміла. Плюс – пиво, коктейлі, гостинність.
Бар мідій Kotelok, Одеса.
В меню бару страви із свіжих чорноморських морепродуктів, а також популярні частування одеської кухні – тюлічка власного посолу, цаца та форшмак. Коронна страва – казанок ( він же “котелок” по-одеськи) подається з картофелем фрі та хрустким багетом.
Open kitchen, їжa “take away”, демократичні ціни й френдлі сервіс – все це про одеський Kotelok – Бар Мидий.
Власники Дмитро Зубов та Надія Чебанова.
Шеф Віталий Шамін.
Китайский привет.
Концепція цього кафе знаходиться посередині між підвальними китайськими перекусними та розкішними ресторанами Китаю. Тут немає вичурних гобеленів з золотими драконами, однак є чесна аутентична китайська їжа, яку готують для вас китайці.
Можливо, “Китайский привет” в історії запам`ятають як перше місце, де місцевих навчили їсти личинки.
Власники Міша та Даша Кацуріни, Вадим Антошкін.
Шеф Веньшен Сян.
Сердце сучасного Тель-Авіву у сердці Одеси. Проста та витончена одвічна традиція зустрічається тут з прогресивними поглядами. Кухня та музика. Увесь сівт дає нам ідеї і досвід якими Меір Янкелевич ділиться з друзями.
Власники: Ніка Лозовська, Олександр Власополов
Шеф: Ніка Лозовська.
Гра з вогнем.
Переосмислена, нова українська кухня з кращих локальних продуктів. Шеф Алекс Якутов особисто об’їздив країну, щоб взяти найкраще з кожного регіону України: із Закарпаття – бринзу, з Дніпрянщіни – фету, зі Львова – баранину, тощо.
На відкритому вогні тут готують м’ясо: стейки з м`яса американських бичків породи Ангус та з відбірного українського м`яса.
Власник: Тарас Середюк.
Шеф: Алекс Якутов.
Мистецько-гастрономічний простір під Лядськими воротами. В основі концепції – сучасна гастрономія, виключно локальні продукти (від херсонських устриць та осетрового кав’яру з-під Києва до 30 видів українських сирів та фуа-гра зі Снятину) та створення першого 100% українського бару. А ще «Остання Барикада» – це майданчик для концертів та дискусій, музей артефактів трьох модерних революцій, велика бібліотека й магазин ексклюзивних українських речей.
Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Сергій Палюх.
Головний герой ресторану – Гіві Рубінштейн, естет, сімьянин, що ділиться своїми гастрономічними враженнями з гостями закладу. Його батько- справжній грузин, а мати – одеситка, тож в темпераменті Гіві переплітаються два характери, що яскраво відобразились у меню ресторану. В його основі поєднання консервативних грузинських рецептів та оригінальної одеської кулінарної традиції. Проект Гіві Рубенштейн народився на Resto Camp в Тернополі, де виборов перше місце і вже рівно через 9 місяців, у лютому 2016 року відкрився в столиці. Це місце, де вам ніколи не відмовлять у хорошому вині, святкуванні життя та веселій компанії.
Власники: Ірина Овруцька, Максим Храмов.
Шеф: Ярослав Мельник.
Перший в Україні гастрольний ресторан, запрошеними зірками якого є імениті шеф-кухарі та шеф-бармени з України та інших країн. Кілька днів гастролери працюють пліч-о-пліч із командою ресторану, діляться своїм досвідом та тішать гостей стравами власного приготування. Кращі на думку гостей страви потім залишаються в основному меню. Центральне місце на відкритій кухні займає єдиний в Одесі аргентинський гриль довжиною 2,5 метри, де на відкритому вогні готуються майже всі страви ресторану.
Філософія Братів – “Годуємо від душі”, як вдома в сімейній атмосфері.
Власники: Денис Біленко, Дмитро Колбасюк, Михайло Серебрин.
Шеф: Вадим Чумаченко.
Ресторан американської кухні В РЕБРО .
Місце для тих, у кого здоровий апетит і почуття гумору, а також для тих, хто вміє гарно проводити час. Місце, де можно спокійно собі випити пива, смачно та ситно поїсти, повболівати за улюблену команду і забути про дітей.
В меню – ребра BBQ, pulled pork, пастрамі, бургеры та стейки. Їжа проста і зрозуміла. Плюс – пиво, коктейлі, гостинність.
В Pastateca на тебе чекає в атмосфера сонячного побережжя Амальфі з його легким настроєм та яскравими фарбами літа. Тут на власні очі побачиш як готують твою улюблену свіжу пасту до того як подати її на стіл. Сбалансована винна карта, модні коктейлі й доброзичливий сервіс- в ресторані на роль офіціанток старанно відбирають наймиліших дівчат.
Власники Ірина Овруцька та Максим Храмов.
Концепт-шеф Дуччо Орландіні.
Бар мідій Kotelok, Одеса.
В меню бару страви із свіжих чорноморських морепродуктів, а також популярні частування одеської кухні – тюлічка власного посолу, цаца та форшмак. Коронна страва – казанок ( він же “котелок” по-одеськи) подається з картофелем фрі та хрустким багетом.
Open kitchen, їжa “take away”, демократичні ціни й френдлі сервіс – все це про одеський Kotelok – Бар Мидий.
Власники Дмитро Зубов та Надія Чебанова.
Шеф Віталий Шамін.
Mister Twister . Сімейний ресторан з найбільшою дитячої ігровою зоною в Україні. В меню ресторану улюблені страви української, італійської, грузинської, узбецької та американської кухонь.
Тут гойдалки з м’якими подушками й біленькі альтанки з м’якими кріслами, а для діток є будиночок з пряників, триповерховий корабель-лабіринт, ігрові приставки Xbox, гамаки та настільний футбол.
Власники Дмитро Погребицький та Сергій Алексєєнко.
Шеф Ігор Даниленко.
Китайский привет.
Концепція цього кафе знаходиться посередині між підвальними китайськими перекусними та розкішними ресторанами Китаю. Тут немає вичурних гобеленів з золотими драконами, однак є чесна аутентична китайська їжа, яку готують для вас китайці.
Можливо, “Китайский привет” в історії запам`ятають як перше місце, де місцевих навчили їсти личинки.
Власники Міша та Даша Кацуріни, Вадим Антошкін.
Шеф Веньшен Сян.
Сердце сучасного Тель-Авіву у сердці Одеси. Проста та витончена одвічна традиція зустрічається тут з прогресивними поглядами. Кухня та музика. Увесь сівт дає нам ідеї і досвід якими Меір Янкелевич ділиться з друзями.
Власники: Ніка Лозовська, Олександр Власополов
Шеф: Ніка Лозовська.
Varburger bar,
Модний гастрономічний бар у Дніпрі. Родзинка закладу в тому, що тут можна скуштувати як бургери, так і авторську кухню в поєднанні з фірмовими коктейлями. Собі за мету молода команда бару ставить розвиток культури їжі та створення нових смакових поєднань, руйнуючи старі шаблони місцевих гурманів.
Власники Олександр Варава та Анастасія Тетяненко
Бренд шеф Олександр Еурз.
Гра з вогнем.
Переосмислена, нова українська кухня з кращих локальних продуктів. Шеф Алекс Якутов особисто об’їздив країну, щоб взяти найкраще з кожного регіону України: із Закарпаття – бринзу, з Дніпрянщіни – фету, зі Львова – баранину, тощо.
На відкритому вогні тут готують м’ясо: стейки з м`яса американських бичків породи Ангус та з відбірного українського м`яса.
Власник: Тарас Середюк.
Шеф: Алекс Якутов.
Перший в Україні ресторан cучасної китайської кухні, де сконцентрована потужна енергія найбільших світових мегаполісів.
Творцем та ідеологом ВАО став визнаний майстер і талановитий шеф – Ектор Хіменес-Браво. Саме в Азії Ектор надихнувся місцевими традиціями, аби згодом перенести частинку цієї глибинної культури до Києва.
Традиційні дімсам і трендові шу май, східна локшина і неперевершені вонтони, автентична качка по-пекінськи − це лише мала частина того, чим ВАО пригощає своїх гостей.
Власник: Тарас Середюк.
Шеф: Hector Jimenez-Bravo.
Ресторан із сучасною українською кухнею та контактним баром, де все вибудовано на рідному локальному продукті. А ще це арт-простір, що кожного місяця надихає гостей новою мистецькою експозицією. В ресторані два зали – світла простора тераса, що асоціюється з мегаполісом та затишний зал, що нагадує справжню українську Хату. Девіз закладу: від душі!
Керуючий ресторану: Ольга Хомусько.
Шеф: Олег Білоус.
Панорамний вид у 270 градусів на річку і ліс – суттєва особливість RiverSide.Інфраструктура закладу передбачає мультиформатність: вдень це пляжний відпочинок, дитячий клуб і анімація, ввечері, при «зміні декорацій» open air party біля басейна, запальні шоу і авторський а ля карт! В приготуванні страв бренд-шеф поєднує використання сучасних технологій і елементів молекулярної кухні з класичними технологіями приготування, створюючи при цьому нові текстури і смакові поєднання.
Квінтесенція закладу відображається в слогані: Style place for style people.
Директор: Максим Передера.
Шеф: В`ячеслав Попков.
Сучасний нішевий дизайн ресторану простий, і одночасно, вишуканий. Головна з переваг ресторану Fisher – це творча свобода Шефів у сміливих експериментах зі смаками, на перший погляд, непоєднуваних інгредієнтів страв. Прянощі, спеції, приправи й соуси в композиції з багатим вибором свіжої риби та морепродуктів роблять це місце гастрономічним раєм для гурманів.
Власник: Олена Кізленко.
Шефи: Володимир Перковський та Володимир Чечко.
Тут панує атмосфера мексиканського мегаполісу, де традиційні національні принти, меблі з натурального дерева та портрети Фріди Кало вплетені в індустріальний лофт. У меню кухні ресторану представлені як страви мексиканської та латиноамериканської кухні, так і всіма улюблені популярні страви американської кухні.
Rojo Ojo – універсальне місце, де вдень можна куштувати національну кухню й проводити ділові зустрічі, ввечері дегустувати коктейльну карту під діджейські сети, а на вихідних снідати на веранді з панорамою на сучасне місто.
Власник: Євген Данілов.
Шеф: Олександр Міньковський.
Під одним дахом м’ясний ресторан, гастробар, магазин одягу та студія звукозапису. Принципова відмінність закладу в тому, що це не класичний американський стейк-хаус, а концептуальний ресторан, де крім традиційних м’ясних страв можна спробувати альтернативні авторські рецепти. Головна ж мозкова артерія закладу – величезна дизайнерська барна стійка.
В MOZGI BAR & SHOP кажуть, що це місце, де ваш мозок відпочиває поза часом.
Власники: Максим Радуцький, Олексій Потапенко та Ірина Горова.
Шеф: Володимир Фрідрік.
Тут готують альтернативні вафлі за авторською рецептурою. Легке і повітряне тісто не містить рослинних жирів і дріжджів, а начинки з риби, м’яса і сирів відмінно доповнюють його. Є також і солодкі варіанти вафель: шоколадні або ванільні, з фруктами або ягодами, з морозивом або з шоколадною пастою. Формат Wafjoy передбачає приготування страв тільки із свіжих інгредіентів, «family service» , відкриту кухню та бар у форматі «to go».
Власники: Щерба Кирило та Іванов Валентин.
Шеф: Іванова Тетяна.
“Мама, я дома” – цією фразою люди закінчують розмови, опинившись коло дверей Свого дому в очікуванні відпочинку. Саме тут ви знайдете дім, де немає побуту, а є лише ваші бажання та настрій. Меню ресторану авторське з ухилом на Середземномор`я, а коктейльну карту розробляла шеф-бармен ресторану Buddha bar Kiev індивідуально для «Мама, я дома». Фішка ресторану – внутрішній дворик, де влітку проводять бранчі під діджейські сети, а взимку BBQ на відкритому повітрі.
Власники: Інна Калініна, Ольга Попушняк.
Шеф: Антон Тимченко.
Fozzy Food та Марко Черветті відкрили ресторан, аби кияни могли їсти італійські страви, ніби знаходячись в Італії. Тут за 3 хвилини для вас приготують аутентичну неаполітанську піццу у дерев`яній печі, де температура сягає 470°. В Positano своїх гостей називають«cari amici» й пригощають суто італійськими стравами за суто італійськими рецептами.
Власник Fozzy Food.
Бренд-шеф: (піцца) Енцо Кочча.
Бренд-шеф: (кухня) Marco Cervetti.
«Цінуйте кожен момент Вашого життя» – ось про що розповідає гостю сімейне кафе «Моменти». Великі панорамні вікна з місцями на підвіконні, затишні столи та дитячий куточок – все це ви знайдете у «Моментах». Тут гостей пригощають традиційними стравами української та європейської кухонь, а також готують смачні сніданки, які можна замовити протягом усього дня.
Керуючий: Анна Стамбула.
Шеф: Евгеній Шинко.
Мистецько-гастрономічний простір під Лядськими воротами. В основі концепції – сучасна гастрономія, виключно локальні продукти (від херсонських устриць та осетрового кав’яру з-під Києва до 30 видів українських сирів та фуа-гра зі Снятину) та створення першого 100% українського бару. А ще «Остання Барикада» – це майданчик для концертів та дискусій, музей артефактів трьох модерних революцій, велика бібліотека й магазин ексклюзивних українських речей.
Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Сергій Палюх.
Головний герой ресторану – Гіві Рубінштейн, естет, сімьянин, що ділиться своїми гастрономічними враженнями з гостями закладу. Його батько- справжній грузин, а мати – одеситка, тож в темпераменті Гіві переплітаються два характери, що яскраво відобразились у меню ресторану. В його основі поєднання консервативних грузинських рецептів та оригінальної одеської кулінарної традиції. Проект Гіві Рубенштейн народився на Resto Camp в Тернополі, де виборов перше місце і вже рівно через 9 місяців, у лютому 2016 року відкрився в столиці. Це місце, де вам ніколи не відмовлять у хорошому вині, святкуванні життя та веселій компанії.
Власники: Ірина Овруцька, Максим Храмов.
Шеф: Ярослав Мельник.
Одеський ресторан та «інтелігентний півбар». Перший заклад Києва, який зробив раків «якірною позицією» та пропонує її в якості доступного, але цілком делікатесного продукту. В меню – більше 10 страв з раками: від раків, зварених в молоці, до медового соте з раками і рапанами або ж локшини з раками та чорноморськими креветками. Крім того, 15 видів свіжої чорноморської риби, казанки мідій, сет одеських закусок та традиційні бессарабські страви.
Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Ігор Бочев.
Ресторан Nikkei: точка поєднання південноамериканських та японських гастрономічних традицій. Тут теппан-грилі та велика льодова вітрина з рибою дикого лову, стейки з витриманої яловичини, перуанський сет з королівського краба, нетривіальні, вибухові смакові поєднання. Пікніки в RONIN стали доброю міською традицією, як і недільні сімейні бранчі, як і еногастрономічні вечори. А ще RONIN — один з найбільш технологічних ресторанів міста, який може забезпечити комфорт та видачу страв стабільної якості для 450 гостей одночасно.
Для дітей створено окремий креативний простір, куди батькам вхід заборонено, – BabyRock.
Власник: Дмитро Борисов.
Шеф: Євген Готовкін.
Саме тут готують чорну та солодку, як мед каву! Основою концепції є позиціонування кави як окремого продукту та втілення принципів міжнародної організації Спешиалті кави у світі (SCA). В меню закладу найбільший вибір альтернативної кави в Україні. Справжньою родзинкою закладу є Cold Brew, кава холодного заварювання, що готується 8-12 годин, а ще тут можна спробувати справжній кавовий чай – каскару з сушеної кавової ягоди, що заварюється в сифоні.
Співвласник Оксана Вітинська.
Шеф-бариста Ярина Козерема.
Адаптована Азія без претензії на автентичність, з яскравими смаками і великими порціями. Інтер’єр тут стильний і лаконічний friendly loft, а на стіні сучасна “Таємна вечеря” – Ісус пригощає друзів локшиною. Інтерактивне меню пропонує гостям обрати страви WOK, супи, салати і напої. Фішкою закладу є місце з двома апаратами, які видають безлімітні холодні і гарячі напої за фіксовану ціну. В Noodle Doodle нічого не копіюють, а створюють свій оригінальний продукт.
Власники: Генадій Медведєв, Артем Пророк.
Перший в Україні гастрольний ресторан, запрошеними зірками якого є імениті шеф-кухарі та шеф-бармени з України та інших країн. Кілька днів гастролери працюють пліч-о-пліч із командою ресторану, діляться своїм досвідом та тішать гостей стравами власного приготування. Кращі на думку гостей страви потім залишаються в основному меню. Центральне місце на відкритій кухні займає єдиний в Одесі аргентинський гриль довжиною 2,5 метри, де на відкритому вогні готуються майже всі страви ресторану.
Філософія Братів – “Годуємо від душі”, як вдома в сімейній атмосфері.
Власники: Денис Біленко, Дмитро Колбасюк, Михайло Серебрин.
Шеф: Вадим Чумаченко.
Сучасний, брутальний pre-party бар, в якому готують страви американської кухні, п’ють професійні коктейлі та варять каву єдиною в Луцьку машиною LA MARZOCCO. Дизайн закладу випереджає час та орієнтований на майбутнє. Його втіленням в життя займались дизайнери із Угорщини Attila Kertész та Bence Simonfalvi.
Ще одна з фішок BAR 11 – це відсутність офіціантів, барменів та адміністраторів. Їх заміняють бартендери, які варять каву, роблять коктейлі та знають усе про алкоголь.
Власник: Віталій Бровін.
Шеф: Юрій Борович.
Кондитерська нового формату – мікс класичної французької школи та нової іспанської хвилі з елементами молекулярної кухні. Шеф-кондитер Катерина Яблонська 2 роки тому покинула основну професію й увірвалась у складний, але такий привабливий світ кондитерського мистецтва. Стіни кафе викладені з 10 тисяч підложок під тістечка, тому коли потрапляєш в кондитерську, складається враження, що ти всередині цукерки із блискучою обгорткою. Десерти тут – це справжні арт-витвори.
Власник і шеф-кондитер: Катерина Яблонська.
Заклад, якому немає аналогів в Україні. 80% персоналу – це ветерани, які не мали досвіду роботи, а тепер готують італійські страви, обслуговують гостей і намагаються відкрити власний бізнес.Консультує і допомагає італійський шеф Роберто Армароллі.
Інтер`єр закладу виконаний з цеглини та дерева з переважанням синього кольору неба. На стінах бойові нагороди співробітників, шеврони бойових підрозділів та вирізки про піцерію ветеранів з газети New York Times. Принципи проекту прості: Заробив? – Допоможи. Займайся лише тим, що любиш!
Створювач концепції: Леонід Остальцев.
Без кумівського гумору і «шароварів», без червоних маків та жупанів, проте з культурою, інтелігентною гостинністю і новим поглядом на старі традиції. Тут готують страви, актуальні для сучасного українця, адаптовані під його смак і спосіб життя. Дизайн інтер’єру розроблено молодими українськими дизайнерами в концепції cityfolk. А центральним елементом є петриківський розпис — намальований за всіма правилами без попереднього накресленого контуру і вимірювальних інструментів.
Як кажуть самі власники закладу: Ми не працюємо, а приймаємо гостей у своєму будинку!
Власники: Альона Басецька, Олена Журба.
Шеф: Людмила Семеха.
Міське кафе з якісною їжею та напоями на кожен день за доступною ціною. Якісними продуктами рахуються кава свіжого обсмажування, страва з сосискою власного виробництва та пиво. Інтер`єр включає в себе два поверхи: на першому розташоване кафе, у цоколі – тату студія та шоу- рум з брендованим одягом та аксесуарами. Всі процеси у закладі відкриті, а всі продукти тут роблять самі за власним рецептом, у тому числі булку та пиво. Концепція цікава тим, що поєднує в собі і заклад, і мистецький вузол на одній території. Атмосферу доповнюють деталі з музичного світу,де немає місця попсовому.
Власник: Констянтин Смолій.
Кафе-сироварня “Мацоні”. Cироварня, де кухнею заправляє Дато Марджані – істинний грузин, що вчився готувати ще на кухні своєї бабусі в Імереті. Тут виготовляють справжні імеритинський сир та сулугуні на місці. В основному залі сироварні – дров`яна піч, у якій випікається хачапурі, тандир для шоті та відкритий мангал, у якому смажиться м’ясо. Кожного дня 150 літрів фермерського молока перетворюються в «Мацоні» на справжній сир, який використовується для всіх видів хачапурі, смажиться на кеци та продається у власній лавці. А напій Мацоні, що покладено у назву закладу,подається у традиційном вигляді, а також виготовляється як напій із різними смаками.
Власники: Юлія Федотенкова та Надія Хачатурова.
Шеф: Dato Marjani.
Мітерія (meat) – спеціалізований ресторан м’ясної гастрономії, стейки, але не тільки. Здоровий Глузд відображає раціональний підхід у будь-якій справі. Меню представлене стравами-хітами міжнародних кухонь: американської, португальскої, китайської, датської тощо. Актуальна коктейльна карта з класикою та оригінальними твістами, винна карта. Меню реалізоване Юрієм Пріємським.
Шеф: Дмитро Сухарченко.
Власник: Богдан Глузд.
Mugnum94 – це класичні традиції англійських пабів у серці Києва. Можливість замовлення трансляцій матчів. «Родзинкою» інтер’єру є унікальна колекція фанатських шарфів ФК «Динамо» (Київ). В меню абсолютна більшість страв приготовані із локальних фермерських продуктів. Використовується продукція львівських майстрів м`ясних сиро-в’ялених делікатесів, вітчизняних аналогів хамона і прошутто. Також представлені всі популярні нині тренди: вишукані страви, авторська національна кухня і сумісництво класичних пивних марок з вітчизняними крафтовими, що представлені такими як Varvar, Krampus і фірмовим Mugnum94.
Шеф-кухар: Владислав Москаленко.
Власник: Євген Кудрявцев.
Новий стандарт для поціновувачів скандинавської кухні й вагоме відкриття для тих, хто знайомиться зі стравами Півночі. На першому поверсі – RAW бар, де подають устриць, крабів й морепродукти. Тут з вітрини можна придбати будь-яку рибу, яку кухарі приготують на ваш смак – в солі, на грилі, на сковорідці чи на пару. З першого поверху йдуть сходи на другий, де можна затишно розміститись з друзями чи діловими партерами. На додаток в IBSEN цікава винна карта з міцними скандинавськими напоями й винами світових брендів.
Власник і шеф: Віктор Хараджа.